Filtry papierowe Finum - 100 szt. w opakowaniu, rozmiar S
Filtry niemieckiej firmy Finum, doskonałej jakości.
Kawa Arabica o znakomitym aromacie, wyborna w smaku.
Body (cielistość) – 3/5
Kwasowość – 3/5
Aromat – 4/5
Zamów 250 g lub więcej (w ziarnach czy zmieloną) i skorzystaj ze zniżki.
Kolumbia to bez wątpienia kraj niezwykłej różnorodności, wymykający się wszelkim prostym klasyfikacjom. Zróżnicowane warunki geograficzne i klimatyczne, a także liczne kontrasty społeczne nie były jednak żadną przeszkodą dla rozwoju kolumbijskiego przemysłu kawowego. Początki uprawy arabiki w Kolumbii sięgają prawdopodobnie XVII w. Dopiero w drugiej połowie XIX w. kolumbijska kawa zyskała jednak spore znaczenie na rynku międzynarodowym. Obecnie arabika uprawiana w Kolumbii stanowi aż 10% światowej produkcji. O jakość i renomę kolumbijskiego napoju troszczy się Narodowa Federacja Producentów Kawy (Federación Nacional de Cafeteros).
Kolumbijska arabika uprawiana jest na wysokości 1200-2000 m n.p.m. Wysokogórskie tereny, równikowy klimat i żyzne gleby, pochodzenia wulkanicznego, zapewniają kawowcom wszystko, czego potrzebują do wspaniałego rozwoju. Plantacje kolumbijskiej kawy są zwykle niewielkie i opierają się na pracy całych rodzin. W Kolumbii produkcją arabiki zajmuje się ponad 500 000 gospodarstw. Plantacje znajdują się w sporym rozproszeniu, choć główny rejon kawowy usytuowany jest wzdłuż Andów. Kawowce zwykle nie rosną w pełnym słońcu, lecz znajdują się pod baldachimem innych roślin. Kolumbia zachowała tradycyjne metody produkcji arabiki. Zarówno zbiór, jak i sortowanie kawy odbywa się tu ręcznie. Główny sezon zbiorów przypada na okres od września do grudnia. Kolumbijska kawa przetwarzana jest metodą „na mokro”. Supremo to oznaczenie nadawane kawie ze względu na wielkość ziaren. Arabika Kolumbia Supremo odznacza się największymi ziarnami, o przekątnej 17-18 mm. Supremo reprezentuje także najwyższą klasę kolumbijskich kaw.
Arabica Kolumbia Supremo pozwala wydobyć z całego bogactwa południowoamerykańskiego państwa najbardziej wysublimowane akcenty. Z czekoladowej słodyczy uwalniają się orzeźwiające tony cytrusów oraz delikatne nutki orzechów i brązowego cukru. Słodycz kolumbijskiej arabiki ukryta jest też w jej karmelowo-kakaowym aromacie. Dzięki przyjemnej owocowej kwasowości i średniemu, gładkiemu body Arabica Kolumbia Supremo jest idealnie zbilansowana. W porównaniu do Excelso urzeka większą delikatnością. Stanowi idealną bazę do przygotowania espresso.
Skład: Arabica 100%.
Sposób przechowywania : dla utrzymania świeżości przechowywać w suchym miejscu poniżej 25 stopni celsjusza, w szczelnie zamkniętym opakowaniu
Filtry niemieckiej firmy Finum, doskonałej jakości.
Wyjątkowy produkt, ułatwiający parzenie herbaty.Bardzo praktyczny w użyciu.
Świeżo palona kawa, łagodna, o niskiej kwasowości. 100% arabica. Doskonała dla wielbicieli brazylijskich ziaren wypalanych w kraftowej, polskiej palarnii. body (cielistość) – 3/5 kwasowość – 1/5 aromat – 4/5 Zamów 250 g lub więcej (w ziarnach czy zmieloną) i skorzystaj ze zniżki.
Robusta Indie Cherry to niezwykle pobudzająca kawa o wysokiej zawartości kofeiny, ponad dwa razy więcej niż w Arabice. Kawa charakteryzuje się niską kwasowością i pełnym, aksamitnym body. Zamów 250 g lub więcej (w ziarnach czy zmieloną) i skorzystaj ze zniżki.
Kawa Arabica o znakomitym bogatym, głębokim smaku. Wyborny aromat. body (cielistość) – 5/5 kwasowość – 1/5 aromat – 4/5 Zamów 250 g lub więcej (w ziarnach czy zmieloną) i skorzystaj ze zniżki.
Kawa Arabica o cudownym zapachu, przenika głęboko intensywnym aromatem i zrównoważonym body. Body (cielistość) – 3/5 Kwasowość – 4/5 Aromat – 5/5 Zamów 250 g lub więcej (w ziarnach czy zmieloną) i skorzystaj ze zniżki.
Znakomita w smaku aromatyczna brazylisjka arabica, w której ilość kofeiny została zredukowana o 95%. Jest to propozycja dla wszystkich osób chcących cieszyć się smakiem aromatycznej kawy ale nie potrzebują pobudzenia. Zamów 250 g lub więcej (w ziarnach czy zmieloną) i skorzystaj ze zniżki.
Kawa Arabica o wybornym smaku, urzekająco aromatyczna. Body (cielistość) – 4/5Kwasowość – 3/5Aromat – 5/5 Zamów 250 g lub więcej (w ziarnach czy zmieloną) i skorzystaj ze zniżki.
Świeżo palona kawa arabica. Głęboka w smaku, o niskiej kwasowości z nutami orzechowymi i kokosowymi. Ziarna klasy Strictly High Grown (SHG) Body – 4/5 Kwasowość – 2/5 Aromat – 3/5 Zamów 250 g lub więcej (w ziarnach czy zmieloną) i skorzystaj ze zniżki.
Świeżo palona kawa arabica. Intensywna w smaku, o średniej kwasowości z nutami orzecha laskowego i cytrusowymi tonami. Ziarna wysokiej klasy z zagłębia Meksyku. body (cielistość) – 4/5 kwasowość – 3/5 aromat – 3/5 Zamów 250 g lub więcej (w ziarnach czy zmieloną) i skorzystaj ze zniżki.
Niezwykle aromatyczna kawa arabica pochodząca z najlepszych plantacji indyjskich. Body (cielistość) – 4/5 Kwasowość – 2/5 Aromat – 4/5 Zamów 250 g lub więcej (w ziarnach czy zmieloną) i skorzystaj ze zniżki.
Kawa Arabica uważana przez koneserów za jedną z najlepszych kaw na świecie. To prawdziwa królowa wśród etiopskich kaw. Body (cielistość) – 3/5 Kwasowość – 4/5 Aromat – 4/5 Zamów 250 g lub więcej (w ziarnach czy zmieloną) i skorzystaj ze zniżki.