
BRAZYLIA SANTOS
Uznawana za jedną z najlepszych brazylijskich kaw, łagodna o niskiej kwasowości, bardzo smaczna arabica. body (cielistość) – 3/5 kwasowość – 1/5 aromat – 4/5 !!! KAWA ŚWIEŻO PALONA !!! ZAMAWIAJ POWYŻEJ 250g I PŁAĆ MNIEJ
Kawa Arabica o cudownym zapachu, przenika głęboko intensywnym aromatem i zrównoważonym body.
Body (cielistość) – 3/5
Kwasowość – 4/5
Aromat – 5/5
!!! KAWA ŚWIEŻO PALONA !!!
ZAMAWIAJ POWYŻEJ 250g I PŁAĆ MNIEJ
Malownicze krajobrazy, rozległe plaże i tropikalne warunki czynią z Dominikany prawdziwy rajski zakątek. W niezwykłej krainie nie może też zabraknąć nieodłącznego elementu udanego wypoczynku, czyli pysznej kawy. To właśnie ten aromatyczny napój zajmuje szczególne miejsce w kulturze Dominikany. Początki produkcji kawy na wyspie sięgają 1734 roku. Swoisty kawowy rytuał jest dla mieszkańców bardzo ważny i towarzyszy wszystkim znaczącym momentom w ciągu dnia.
Dominikana położona jest w wyjątkowym miejscu – na wyspie Haiti, w rejonie Morza Karaibskiego. Okolice o unikalnych walorach od lat z powodzeniem wykorzystywane są do uprawy kawowców.
Do najważniejszych rejonów produkcji kawy należą: Cibao, Bani, Azua, Ocoa, Barahona i Juncalito.
Każda z dominikańskich kaw ma swoich wielbicieli, jednak to ta pochodząca z południowo-zachodniej prowincji, czyli Barahony, uchodzi za najlepszą. Jej smak doskonale odzwierciedla warunki, w jakich się rozwija. Słońce, delikatne, ciepłe wiatry, całoroczne opady oraz osłony w postaci drzew makadamia, gujaw i sosen sprawiają, że dominikańska kawa odznacza się najwyższą jakością i specjalnym „wyspiarskim” profilem smakowym.
Kawowce uprawiane są tutaj na żyznych glebach, na wysokościach 600-1450 m n.p.m. Owoce dojrzewają powoli i zbierane są niemal przez cały rok, choć najbardziej obfite zbiory przypadają od listopada do maja. Typowe plantacje kawy są raczej niewielkie i zazwyczaj nie przekraczają 3 hektarów. Większość gospodarstw stosuje ekologiczne procedury uprawy. Dominikańska arabika poddawana jest obróbce na mokro, w niewielkich młynach. W ciągu roku w wytwarzane jest tutaj średnio 350-500 tys. worków kawy.
Mieszkańcy Dominikany uwielbiają jednak swoją arabikę, dlatego tylko 20% produkcji przeznaczane jest na eksport.
Skład: Arabica 100%.
Sposób przechowywania : dla utrzymania świeżości przechowywać w suchym miejscu poniżej 25 stopni celsjusza, w szczelnie zamkniętym opakowaniu
Uznawana za jedną z najlepszych brazylijskich kaw, łagodna o niskiej kwasowości, bardzo smaczna arabica. body (cielistość) – 3/5 kwasowość – 1/5 aromat – 4/5 !!! KAWA ŚWIEŻO PALONA !!! ZAMAWIAJ POWYŻEJ 250g I PŁAĆ MNIEJ
Robusta Indie Cherry to niezwykle pobudzająca kawa o wysokiej zawartości kofeiny, ponad dwa razy więcej niż w Arabice. Kawa charakteryzuje się niską kwasowością i pełnym, aksamitnym body. !!! KAWA ŚWIEŻO PALONA !!! ZAMAWIAJ POWYŻEJ 250g I PŁAĆ MNIEJ
Kawa Arabica uważana przez koneserów za jedną z najlepszych kaw na świecie. To prawdziwa królowa wśród etiopskich kaw. Body (cielistość) – 3/5 Kwasowość – 4/5 Aromat – 4/5 !!! KAWA ŚWIEŻO PALONA !!! ZAMAWIAJĄC POWYŻEJ 250g ZAPŁACISZ MNIEJ !
Kawa Arabica o znakomitym bogatym, głębokim smaku. Wyborny aromat. body (cielistość) – 5/5 kwasowość – 1/5 aromat – 4/5 !!! KAWA ŚWIEŻO PALONA !!! ZAMAWIAJ POWYŻEJ 250g I PŁAĆ MNIEJ
Kawa Arabica o wybornej głębi smaku, cudownym aromacie i niskiej kwasowości. Body – 4/5 Kwasowość – 2/5 Aromat – 3/5 KAWA ŚWIEŻO PALONA! ZAMAWIAJ POWYŻEJ 250g I PŁAĆ MNIEJ
Kawa Arabica o znakomitym aromacie, wyborna w smaku. Body (cielistość) – 3/5Kwasowość – 3/5Aromat – 4/5 !!! KAWA ŚWIEŻO PALONA !!! ZAMAWIAJ POWYŻEJ 250g I PŁAĆ MNIEJ
Kawa Arabica o wybornym smaku, urzekająco aromatyczna. Body (cielistość) – 4/5Kwasowość – 3/5Aromat – 5/5 !!! KAWA ŚWIEŻO PALONA !!! ZAMAWIAJĄC POWYŻEJ 250g ZAPŁACISZ MNIEJ !
Kawa Arabica o cudownym zapachu, przenika głęboko intensywnym aromatem i zrównoważonym body.
Body (cielistość) – 3/5
Kwasowość – 4/5
Aromat – 5/5
!!! KAWA ŚWIEŻO PALONA !!!
ZAMAWIAJ POWYŻEJ 250g I PŁAĆ MNIEJ