Poznaj rooibos marcepanowy, herbatę z płatkami migdałowymi
Rooibos marcepanowy daje przyjemnie deserowy posmak. Herbata przypasuje miłośnikom tradycyjnych, migdałowych smaków.
Przyjemność i relaks bez kofeiny ani taniny
Pyszny smak rooibosa ukoi Twoje nerwy. Możesz pić go nawet wieczorem, ponieważ jest bezkofeinowy i bezteinowy i nie zaburzy Twojego snu.
Dobra dla zdrowia herbata rooibos
Czerwonokrzew afrykański to roślina słynąca ze zdrowotnych właściwości. Działa przeciwbakteryjnie i sprawdza się jako środek przeciwskurczowy. Pomaga przy bólach miesiączkowych oraz kolkach u niemowląt. Zawarte w roślinie flawonoidy wspomagają leczenie problemów skórnych. Regularnie pijąc herbatę rooibos przy okazji suplementujesz magnez, żelazo i potas.
Rooibos ma niską zawartość garbników, dlatego spokojnie napar z czerwonokrzewu mogą pić osoby ze zbyt niskim stężeniem żelaza w organizmie.
Świeży i aromatyczny rooibos
W herbaciarni Czajnik szczególnie zwracamy uwagę na najwyższą jakość. Pilnujemy, by liście herbaty były świeże i pełne aromatu. chcesz się przekonać? Przyjdż do naszego stacjonarnego sklepu :) - znajdziesz nas w Warszawie na Białołęce ( Tarchomin, ryneczek Porajów )
Upominek dla bliskiej osoby
Rooibos o smaku marcepanowym to wspaniały pomysł prezent dla wielbicieli migdałowych smaków. Czerwonokrzew to także dobry upominek dla kobiet w ciąży i mam karmiacych, ze względu na zdrowotne właściwości, brak kofeiny i substancji pobudzających.
Nasz sklep z herbatą i kawą to zagłębie upominków. Zobacz ofertę herbat ziołowych.
Parzenie herbaty rooibos
Najlepiej jest wsypać 1 łyżeczkę herbaty na filiżankę ( 200ml) i zalać wodą o temperaturze 85-95 stopni Celsjusza. Zalecamy parzyć czerwonokrzew ok. 5 minut pod przykryciem.
Nie przejmuj się, dłuższy czas parzenia rooibosa nie sprawi, że napar będzie gorzki. Zostawiając go na dłużej smak będzie intensywniejszy.
Do zaparzanie polecamy korzystać z zaparzaczy ze stali szlachetnej i filtrów papierowych Finum ( kupis zje w dziale AKCESORIA eczajnik.pl). Świetnie sprawdzają się w przygotowaniu herbat liściastych, bez utraty smaku naparu. Bardzo drobne listki czerwonokrzewu mogą wypłynąć z grubych oczek tradycyjnych zaparzaczy.
Ekologiczna uprawa herbaty rooibos
Krzew rooibos słynie z ekologicznej uprawy na wzgórzach regionu Cedaberg, Przylądku Dobrej Nadziei w Południowej Afryce. To naturalne miejsce wegetacji Rooibosa, który dojrzewa bez zbędnych nawozów sztucznych.
---
Kraj pochodzenia herbaty: Republika Południowej Afryki
Skład: rooibos (czerwonokrzew afrykański ), wiórki kokosowe, płatki migdałowe, aromat
---

KLIKNIJ NA SKŁADNIK I ZOBACZ MIESZANKI Z TYM DODATKIEM
©2022 eCzajnik.pl. WSZELKIE PRAWA ZASTRZEŻONE.
ZAKAZ KOPIOWANIA TREŚCI BEZ ZGODY WŁAŚCICIELA STRONY.