Dłuższa chwila przyjemności z herbatą rooibos złoto tybetu
Pozwól sobie na chwilę ukojenia i rozkoszy z filiżanką mieszanki czerwonokrzewu Złoto Tybetu. Jak pewnie wiesz, owoce goji to superfood, znane z właściwości antyoksydacyjnych. Kwiaty bławatka i dziki szafran nadaje herbacie przyjemny, nieco kremowy charakter.
Pij nawet wieczorem
Szukasz herbaty, którą możesz wypić wieczorem i pozwoli Ci zasnąć? Rooibos będzie najlepszy, ponieważ możesz go pić nawet późną porą. W liściach czerwonokrzewu nie znajdziesz substancji pobudzających (np. kofeiny ani taniny), dzięki czemu nie zaburzysz swojego snu, a napar pozwoli Ci się wyciszyć i przygotować do regenerującej nocy. Herbatę rooibos Złoto Tybetu spokojnie mogą też pić kobiety w ciąży i matki karmiące.
Dobra dla zdrowia
Liście czerwonokrzewu afrykańskiego uznaje się za przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe naturalne lekarstwo. Napar z rooibosa pomaga często przy bólach menstruacyjnych i napiętych mięśniach gładkich. Zawarte w czerwonokrzewie flawonoidy są dobrym wsparciem przy problemach skórnych. Pijąc regularnie napar z rooibosa uzupełnisz potrzebne organizmowi minerały, m.in. magnez, żelazo i potas.
Herbata z czerwonokrzewu jest bezpieczna dla osób o obniżonej zawartości żelaza, ze względu na niską zawartość garbników.
Świeży i aromatyczny rooibos
W herbaciarni Czajnik dbamy o magazynowanie, bieżące dostawy i dobre opakowanie. Mamy obsesję na punkcie świeżości herbaty. Mając pewność, że sprzedamy Ci liście pełne aromatu i smaku, jesteśmy naprawdę dumni i szczęśliwi.
Ekologiczna uprawa rooibosa
Czerwonokrzew dojrzewa w Południowej Afryce, na wzgórzach regionu Cedaberg, Przylądku Dobrej Nadziei. To teren naturalnej wegetacji rośliny, wolny od nawozów sztucznych i zanieczyszczeń.
Kosz z herbatami na prezent
Rooibos Złoto Tybetu może być świetnym upominkiem dla bliskiej osoby, która zwraca uwagę na swoje zdrowie bądź po prostu kocha pyszne herbaty. Mozesz skomponować Jej bądź Jemu piękny, herbaciany koszyczek. Sprawdź pełną ofertę mieszanek z czerwonokrzewem.
Parzenie herbaty rooibos
Użyj 1 łyżeczki herbaty na 1 filiżankę (200 ml). Zalej ją wodą o temperaturze 85-95°, a potem parz rooibosa przez ok. 5 minut - najlepiej pod przykryciem. Jeśli będziesz parzyć liście dłużej, spodziewaj się intensywniejszego koloru i smaku. Przedłużone parzenie nie spowoduje gorzkiego smaku.
Przeszkadzają Ci małe listeczki rooibosa pływajace w filiżance ? Możesz zaopatrzyć się w zaparzacze ze stali szlachetnej oraz papierowe filtry Finum ( kup je w dziale AKCESORIA). Świetnie sprawdzają się w parzeniu większości herbat liściastych. Zapewniają klarowność naparu, bez utraty smaku.
---
Skład: Rooibos (czerwonokrzew afrykański), owoc goji, dziki szafran, bławatek, aromat.
KLIKNIJ NA SKŁADNIK I ZOBACZ MIESZANKI Z TYM DODATKIEM
©2022 eCzajnik.pl. WSZELKIE PRAWA ZASTRZEŻONE.
ZAKAZ KOPIOWANIA TREŚCI BEZ ZGODY WŁAŚCICIELA STRONY.