Sorbet Cytrynowy to znakomita w smaku mocno orzeźwiająca herbata rooibos, o urzekającym cytrusowym aromacie.
Jest to herbata bezteinowa , bezkofeinowa , wyjątkowo smaczna. Zawiera mnóstwo składników odżywczych min.: żelazo, magnez, potas. Polecana ze względu na skarbnicę substancji odżywczych jako uzupełnienie diety.
Krzew Rooibos (czerwonokrzew) rośnie na ekologicznie czystych wzgórzach regionu Cedaberg, na Przylądku Dobrej Nadziei, w Południowej Afryce. Tereny te są naturalnym miejscem wegetacji tej rośliny, dzięki temu nie potrzebuje ona żadnych sztucznych nawozów stymulujących rozwój. Herbata Rooibos również jest całkowicie naturalna i ekologicznie czysta.
Krzew osiąga wysokość 1,5 metra, kwitnie na żółto, a jego igiełkowate liście i gałązki wydzielają miły zapach, któremu dorównuje smakiem sporządzony z nich napar. Listki są rozdrabniane i suszone - tak powstaje zielony Rooibos. Gdy rozdrobnione listki podda się 8-24 godzinnej fermentacji, wówczas zmieniają swoją barwę na czerwono-brązową i pozyskują owocowy aromat. Na koniec suszy się je na słońcu do momentu, aż wilgotność spadnie do 10% . Tak powstaje Rooibos czerwony.
Kupując u nas herbaty mają Państwo gwarancję, że są one świeże i skomponowane z produktów najwyższej jakości .
---
Skład: rooibos, skórka cytryny, cytryna kandyz, skórka róży, mięta pieprzowa, ananas, trawa cytrynowa, słonecznik, aromat

KLIKNIJ NA SKŁADNIK I ZOBACZ MIESZANKI Z TYM DODATKIEM
---
Kraj pochodzenia herbaty : Republika Południowej Afryki
Zalecany sposób parzenia : 1 łyzeczka herbaty na filiżankę ok 200 ml , zalewamy wodą o temperaturze 85-95 stopni Celsjusza , parzymy ok 5 minut pod przykryciem, oddzielamy fusy i gotowe. W przypadku Rooibosa dłuższy czas parzenia nie ma znaczenia, roślina nie przeparza się. Zostawiając go na dłużej będzie mocniejszy.
Polecamy : Do parzenia najlepiej nadają się zaparzacze ze stali szlachetnej i filtry papierowe Finum. Ich zastosowanie bardzo ułatwia parzenie drobno pociętego Rooibosa.
Znajdą je Państwo w dziale akcesoria.