Poznaj Rooibos Bomba Witaminowa z czarnym bzem i skórką pomarańczową.
Rooibos bomba witaminowa to mieszanka czerwonokrzewu afrykańskiego z czarnym bzem, skórką pomarańczy i saflorem. Smak tej herbaty jest wyjątkowy, lekko owocowy z dominującym zapachem dojrzałych pomarańczy.
Herbata rooibos jest znana z delikatnego, lekko słodkiego smaku, który doskonale równoważy intensywność czarnego bzu i świeżość pomarańczy.
Czarny bez nadaje jej głębi i bogactwa, podczas gdy pomarańcza dodaje nuty cytrusowej świeżości, która pobudza zmysły.
Jest to herbata bezteinowa, bezkofeinowa, wyjątkowo smaczna.
Zawiera mnóstwo składników odżywczych min.: żelazo, magnez, potas. Polecana ze względu na skarbnicę substancji odżywczych jako uzupełnienie diety.
Idealna herbata dla kobiet w ciąży i matek karmiących
Krzew pozbawiony jest substancji pobudzających a zarazem przepełniony mikro i makro elementami takimi jak magnez, sód, potas i żelazo, korzystnie wpływając na organizm zarówno kobiety jak i dziecka.
Krzew Rooibos (czerwonokrzew) rośnie na ekologicznie czystych wzgórzach regionu Cedaberg, na Przylądku Dobrej Nadziei, w Południowej Afryce. Tereny te są naturalnym miejscem wegetacji tej rośliny, dzięki temu nie potrzebuje ona żadnych sztucznych nawozów stymulujących rozwój.
Herbata Rooibos również jest całkowicie naturalna i ekologicznie czysta.
Co to jest krzew Rooibos i jak powstaje
Czerwonokrzew afrykański to roślina a raczej krzew który osiąga wysokość około 1,5 metra wysokości, kwitnie na żółto a jego igiełkowate liście i gałązki wydzielają miły zapach, któremu dorównuje smakiem sporządzony z nich napar.
Listki są po zbiorze rozdrabnianie i suszone - tak powstaje zielony rooibos.
Gdy rozdrobnione listki podda się 8-24 godzinnej fermentacji, wówczas zmieniają swoją barwę na czerwono-brązową i pozyskują owocowy aromat.
Na koniec suszy się je na słońcu, aż do momentu, aż wilgotność spadnie do 10%. Tak powstaje rooibos czerwony.
Jak dobrze zaparzać rooibos bombę witaminową?
Aby cieszyć się w pełni z dobrodziejstw rooibosa, warto pamiętać aby nie parzyć go wrzątkiem. Temperatura wody w granicach 85 stopni wystarczy aby móc cieszyć się pełnią smaku i zapachu. Czas parzenia powinien wynosić około 5 minut. To jest odpowiedni czas aby uwolnić wszystkie kubki smakowe i witaminy z suszu rooibosa.
---
Skład: Rooibos, owoc czarnego bzu, skórka pomarańczowa, saflor, aromat.



KLIKNIJ NA SKŁADNIK I ZOBACZ MIESZANKI Z TYM DODATKIEM
---
Kraj pochodzenia herbaty : Republika Południowej Afryki