Golden Monkey to czarna herbata wytwarzana w niewielkich ilościach, uprawianych w rejonie gór Wu YI w Chinach. Zwana przez miejscowych Golden Hou. Golden dotyczy złotych liści, zaś Hou oznacza małpę. Uprawa tej smacznej herbaty rozpoczyna się w połowie kwietnia a kończy we wrześniu. Jest to wspaniała w smaku herbata na specjalne okazje. Znakomita w smaku.
Kupując u nas herbaty mają Państwo gwarancję, że są one świeże i skomponowane z produktów najwyższej jakości .
Kraj pochodzenia herbaty : Chiny
Zalecany sposób parzenia : 1 łyzeczka herbaty na filiżankę ok 200 ml , zalewamy wodą o temperaturze 95 stopni Celsjusza (około 2 minuty po zagotowaniu), parzymy 2-3 minuty pod przykryciem, oddzielamy fusy i gotowe. Ważne żeby nie przedłużać czasu parzenia, ponieważ spowoduje to cierpkość herbaty.
Polecamy : Do parzenia najlepiej nadają się zaparzacze ze stali szlachetnej i filtry papierowe Finum. Ich zastosowanie bardzo ułatwia parzenie herbat liściastych.
Znajdą je Państwo w dziale akcesoria.