Złoto Tybetu - czarna herbata cejlońska z uzdrawiającymi jagodami goji, czarującym szafranem i chabrem bławatkiem
Przepyszna o cudownym smaku jagód goji, czarna herbata cejlońska oprószona dzikim szafranem i kwiatkami chabra bławatka.
Sam zapach czarnej herbaty Złoto Tybetu uderza intensywnością przeżyć. Jest to przygoda podróży w dalekie ostępy, gdzie w dzikich warunkach rosną najzdrowsze owoce goji o pysznym słodkim smaku.
Unikalna mieszanka najwyższej jakości cejlońskiej czarnej herbaty, która ma strukturę liścia BOP1. Jej niespotykany smak jest zasługą dodatku chabra bławatka, dzikiego szafranu i jagód goji. Herbata ma bardzo charakterystyczny kremowy aromat, którego zwieńczeniem jest delikatna owocowa słodycz.
Ta kompozycja idealnie pasuje do deserów i wspólnych spotkań ze znajomymi. Oprócz tego posiada szereg witamin oraz wartości odżywczych, bardzo znaczących dla utrzymania bariery ochronnej organizmu.
Czarne herbaty cejlońskie - dlaczego stosujemy do naszych mieszanek smakowych?
W naszym sklepie internetowym www.eczajnik.pl przy sprzedaży online, jak i w sklepie stacjonarnym zależy nam aby Klient otrzymał świeżą i pachnącą mieszankę czarnej herbaty. Zadowolenie Twoje z produktu jest dla nas wyznacznikiem czy dana czarna herbata będzie u nas w ofercie. W sklepie online występują tylko mieszanki, które cieszą się uznaniem gości sklepu stacjonarnego.
Dlatego wybieramy czarne herbaty cejlońskie jako podstawę tzw.: bazę pod herbaty smakowe, gdyż wiemy że liście najlepszej herbaty cejlońskiej wzrastają w chmurach w dużej wilgotności na dużej wysokości. Rosną wolniej ale mają więcej smaku. Są też łagodniejsze niż czarne herbaty z chińskiej prowincji Yunnan czy indyjskiej Assam, przez co stanowią najlepszą propozycję pod nasze mieszanki smakowe.
Popularne smaki czarnej herbaty w naszym sklepie to:
Zalecany sposób zaparzania czarnych herbat smakowych
Czarna herbata nie lubi wrzątku a to oznacza, że najlepiej po zagotowaniu wody dać jej chwilę odpocząć i poczekać 5-8 minut, zanim postanowimy zalać naszą filiżankę z suszem herbacianym.
Herbaty czarne zaparzone w temperaturze 85-90 stopni Celsjusza, będą miały głębszy aromat i więcej smaku.
Długi czas zaparzania czarnych herbat to taki powyżej 5 minut sprzyja ich cierpkości i prze parzeniu, gdzie herbaty staję się cierpka i nie czuję się pełni aromatu. Najlepiej jest więc zaparzać filiżankę ulubionej czarnej herbaty w czasie pomiędzy dwie a trzy minuty.
Wtedy na ogół tak zaparzona czarna herbata smakuje wybornie i można się cieszyć chwilą relaksu i celebrować czas na herbatę.
---
Skład: czarna herbata cejlońska, jagoda goji, dziki szafran, bławatek, aromat.
KLIKNIJ NA SKŁADNIK I ZOBACZ MIESZANKI Z TYM DODATKIEM
---
Kompozycja wyprodukowana w Polsce.
Kraj pochodzenia herbaty: Sri Lanka
©2022 eCzajnik.pl. WSZELKIE PRAWA ZASTRZEŻONE.
ZAKAZ KOPIOWANIA TREŚCI BEZ ZGODY WŁAŚCICIELA STRONY.