Otulająca aromatem klasyczna czarna herbata cejlońska i dodatki : imbir, pomarańcza, pieprz.
Nie ma nic lepszego niż długie wieczory, spędzone pod kocem, z książką i kubkiem ulubionej czarnej herbaty. To jest ta chwila kiedy czarna herbata imbirowo-pomarańczowa sprawdza się najlepiej. Wprawi w lepszy nastrój, rozgrzeje, wprowadzi w uczucie przyjemności.
Jeśli potrzebujesz nowego rozgrzewającego smaku koniecznie, spróbuj herbaty Imbirowo-Pomarańczowej. Jest to czarna cejlońska herbata z dodatkiem imbiru, kwiatów i skórki pomarańczy a także czerwonego pieprzu.
Takie połączenie daje intensywny smak, który poruszy Twe zmysły i rozgrzeje od środka.
Herbata jest skomponowana ze świeżych składników o najwyższej jakości. Daj sobie chwilę wytchnienia z nowym smakiem herbaty już teraz.
Poczuj moc czarnej herbaty imbirowo-pomarańczowej
Czarna herbata jest dosyć intensywna w smaku, rozgrzewająca zaś składniki herbaty działają korzystnie na organizm:
-
Imbir wzmacnia przed przeziębieniem, ułatwia trawienie,
-
Pomarańcza jest źródłem witaminy C, zawiera potas i kwas foliowy,
-
Pieprz pobudza soki żołądkowe, wspierając trawienie a zawartość piperyny zwiększa przyswajalność składników odżywczych.
Polecamy wszystkim tym, którzy lubią wyraziste, charakterne herbaty z wyczuwalną nutą owocową.
Dlaczego najlepsze czarne herbaty cejlońskie rosną powyżej 1200 m.n.p.m.?
Herbaty cejlońskie powstają na wyspie leżącej na Oceanie Indyjskim.
Krzewy czarnej herbaty uprawia się na wysokości od 900 do 2200 m nad poziomem morza w południowo-zachodniej i południowej części Sri Lanki.
Jednak najlepsze cejlońskie herbaty rosną na wysokości ponad 1200 metrów, gdyż panuje tam chłodniejszy, bardziej mglisty klimat a krzewy rosną wolniej. Warunki klimatyczne panujące na wysokości sprawiają że czarne herbaty stąd zbierane mają więcej smaku i aromatu.
Nasze czarne herbaty cejlońskie zebrane z plantacji zanim staną się czarną herbatą muszą przejść drogę więdnięcia, fermentacji i suszenia. Ogrom pracy wykonany zanim liście świeżej herbaty staną się docelowym produktem, którym możesz się następnie delektować i zachwycać. Warto spróbować różnorodne herbaty aby sprawdzić ich smak, barwę, intensywność i cierpkość.
Polecamy spróbować również nasze klasyczne czarne herbaty. My szczególnie polecamy:
---
Skład: czarna herbata cejlońska, imbir, pieprz, pomarańcza, kwiat pomarańczy, aromat.
KLIKNIJ NA SKŁADNIK I ZOBACZ MIESZANKI Z TYM DODATKIEM
---
Wyprodukowano w Polsce.
Kraj pochodzenia herbaty : Sri Lanka