Eczajnik.pl | Rooibos Khalahari -Wyborny czerwonokrzew afrykański

Rooibos Khalahari

Urzekająca smakiem herbata z dodatkiem skórki pomarańczowej i bławatka.

Przepyszny rooibos, wpływający korzystnie na zdrowie, posiada cytrusowy aromat i jest pełen składników odżywczych tj.: żelazo, magnez, sód potas.

TYLKO ŚWIEŻA HERBATA !

7,80 zł

Rooibos Khalahari to połączenie herbaty Rooibos ze skórką pomarańczy i bławatka, dając wyśmienity napar o nucie cytrusowej. Zdrowotność Rooibosa ze smakiem pomarańczy daje niesamowitą herbatę. Bardzo polecamy !!

Wyborna do codziennego picia, idealnie sprawdzi się jako odżywczy napój dla dzieci i dorosłych, uzupełniając organizm w żelazo, magnez, sód, potas, polecana dla kobiet w ciąży i matek karmiących.

Krzew Rooibos (czerwonokrzew) rośnie na ekologicznie czystych wzgórzach regionu Cedaberg, na Przylądku Dobrej Nadziei, w Południowej Afryce. Tereny te są naturalnym miejscem wegetacji tej rośliny, dzięki temu nie potrzebuje ona żadnych sztucznych nawozów stymulujących rozwój. Herbata Rooibos również jest całkowicie naturalna i ekologicznie czysta.

Krzew osiąga wysokość 1,5 metra, kwitnie na żółto, a jego igiełkowate liście i gałązki wydzielają miły zapach, któremu dorównuje smakiem sporządzony z nich napar. Listki są rozdrabniane i suszone - tak powstaje zielony Rooibos. Gdy rozdrobnione listki podda się 8-24 godzinnej fermentacji, wówczas zmieniają swoją barwę na czerwono-brązową i pozyskują owocowy aromat. Na koniec suszy się je na słońcu do momentu, aż wilgotność spadnie do 10% . Tak powstaje Rooibos czerwony.

Kupując u nas herbaty mają Państwo gwarancję, że są one świeże i skomponowane z produktów najwyższej jakości .

Skład: Rooibos, skórka pomarańczy, bławatek, aromat

skórka pomarańczybławatek

Kraj pochodzenia herbaty : Republika Południowej Afryki

Zalecany sposób parzenia : 1 łyzeczka herbaty na filiżankę ok 200 ml , zalewamy wodą o temperaturze 85-95 stopni Celsjusza , parzymy ok 5 minut pod przykryciem, oddzielamy fusy i gotowe. W przypadku Rooibosa dłuższy czas parzenia nie ma znaczenia, roślina nie przeparza się. Zostawiając go na dłużej będzie mocniejszy.

Polecamy : Do parzenia najlepiej nadają się zaparzacze ze stali szlachetnej i filtry papierowe Finum. Ich zastosowanie bardzo ułatwia parzenie drobno pociętego Rooibosa.

Znajdą je Państwo w dziale akcesoria.

Oceń 
27-01-2020

Świetna herbatka

Polecam khalahari….bardzo pomarańczowa wyraźna w smaku, super !

    Oceń 
    14-02-2018

    smaczna i aromatyczna

    Kolejny już zakup tej wspaniałej mieszanki. Po odpakowaniu zapach długo unosi się w kuchni. Po zaparzeniu nic nie traci. Orzeźwiająca i pełna smaku cytrusów. Będę do niej wracał.

      Oceń 
      02-04-2017

      :)

      Uwielbiam ! Jest tak smaczna, że aż moja córka pije ją z przyjemnością :)

      • 1 z 1 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.
      Oceń 
      02-04-2017

      Słodycz nie tylko dla dzieci

      Rooibos herbatka ale nie tylko dla dzieci. Cudowna słodycz.

      • 1 z 1 ludzi uznało tą recenzję za pomocną.

      Napisz swoją opinię

      Napisz recenzję

      Sokoli Wzrok

      Sokoli Wzrok

      Sokoli Wzrok to kompozycja ziołowa pełna składników poprawiających wzrok osobom pracującym przy komputerze, przynosząc ukojenie zmęczonym oczom

      TYLKO ŚWIEŻA HERBATA !

      Filtry papierowe Finum - 100 szt. w opakow...
      0 Ocena (s)
      Filtry niemieckiej firmy Finum, doskonałej jakości.
      Filtry papierowe Finum - 100 szt. w opakow...
      0 Ocena (s)
      Filtry niemieckiej firmy Finum, doskonałej jakość.
      Zaparzacz Finum -stalowy, rozmiar M
      0 Ocena (s)
      Wyjątkowy produkt, ułatwiający parzenie herbaty.Bardzo praktyczny w użyciu.Siatka wytworzona ze szlachetnej...
      Zaparzacz Finum -stalowy, rozmiar L
      0 Ocena (s)
      Wyjatkowy produkt do parzenia herbaty.Bardzo praktyczny w użyciu.Siatka wytworzona ze szlachetnej stali...
      Klips do filtra papierowego
      0 Ocena (s)
      Klips do filtrów papierowych

      Podobne produkty

      Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

      Najnowsze wpisy na blogu