Zielona herbata kaktusowa; opuncja
Kaktusowa to prawdziwie egzotyczna mieszanka. Jej podstawę stanowi zielona herbata sencha, jest to najcześciej pijany napar w Japonii. Swoją popularność zawdzięcza świeżemu smakowi i niskiej cierpkości. W kompozycji herbacianej zastosowano dodatek papai, kwiatu malwy i słonecznika oraz aromat opuncji figowej.
Takie połączenie sprawia że uzyskujemy lekko słodki napój o wyrazistym kolorze i charakterystycznym zapachu. Składniki sa nie tylko smaczne, ale również wpływają przeciwzapalnie i oczyszczająco na organizm.
Zawarta w herbacia Papaja jest żrodłem likopenu, usuwa wolne rodniki z organizmu,chroni przed chorobami układu krążenia, zawiera papainę, która pomaga zwalczyć problemy z trawieniem pokarmu obfitującego w białka, wspiera oczyszczanie organizmu z toksyn, sprzyja ochronie oczu przed chorobami plamki żołtej (AMD).
Najzdrowsze zielone herbaty smakowe
Zielone herbaty słyną ze swoich zdrowotnych właściwości leczniczych. Poza unikalnym smakiem posiadają funkcje dobroczynne na orgaznizm ludzki, są przepełnione antyoksydantami. Składniki naszego zeilonych herbat smakowych są bogate w witaminy, szczególnie C, zawierają magnez, potas i wiele innych. Poznaj nasza zdrowotną propozycję smakową.
Kraj pochodzenia herbaty
Chiny
Zalecany sposób parzenia zielonej herbaty
Łyzeczkę herbaty na filiżankę ok 200 ml , zalewamy wodą o temperaturze 65-75 stopni Celsjusza (około 8-14 minut po zagotowaniu), zaparzać 2-3 minuty pod przykryciem, następnie oddzielić liście od naparu. Zalecamy aby nie przedłużać czasu parzenia, ponieważ może to spowodować to cierpkość oraz gorzki smak herbaty.
Polecamy: Do parzenia najlepiej nadają się zaparzacze ze stali szlachetnej i filtry papierowe Finum dostępne w dziale akcesoria. Ich zastosowanie bardzo ułatwia parzenie herbat liściastych.
---
Skład: herbata zielona sencha, papaja, kwiat słonecznika, kwiat malwy, aromat opuncji figowej
KLIKNIJ NA SKŁADNIK I ZOBACZ MIESZANKI Z TYM DODATKIEM
---
©2022 eCzajnik.pl. WSZELKIE PRAWA ZASTRZEŻONE.
ZAKAZ KOPIOWANIA TREŚCI BEZ ZGODY WŁAŚCICIELA STRONY.