Eczajnik.pl |Rooibos Złoto Tybetu-Przepyszna herbata !!!
Nowe Rooibos Złoto Tybetu

Rooibos Złoto Tybetu

Wspaniały, kuszący smakiem rooibos z owocami goji, dzikim szafranem i bławatkiem.

TYLKO ŚWIEŻA HERBATA !

7,80 zł

Złoto Tybetu to herbata Rooibos wzbogacona jagodami goji, dzikim szafranem i bławatkiem. Mieszanka ma wyborny smak, lekko słodkawy, delikatnie kremowy.

Zdrowotność Rooibosa, jagód goji daje niesamowitą herbatę. Bardzo polecamy !!

Wyborna do codziennego picia, idealnie sprawdzi się jako odżywczy napój dla dzieci i dorosłych, uzupełniając organizm w żelazo, magnez, sód, potas, polecana dla kobiet w ciąży i matek karmiących.

Krzew Rooibos (czerwonokrzew) rośnie na ekologicznie czystych wzgórzach regionu Cedaberg, na Przylądku Dobrej Nadziei, w Południowej Afryce. Tereny te są naturalnym miejscem wegetacji tej rośliny, dzięki temu nie potrzebuje ona żadnych sztucznych nawozów stymulujących rozwój. Herbata Rooibos również jest całkowicie naturalna i ekologicznie czysta.

Krzew osiąga wysokość 1,5 metra, kwitnie na żółto, a jego igiełkowate liście i gałązki wydzielają miły zapach, któremu dorównuje smakiem sporządzony z nich napar. Listki są rozdrabniane i suszone - tak powstaje zielony Rooibos. Gdy rozdrobnione listki podda się 8-24 godzinnej fermentacji, wówczas zmieniają swoją barwę na czerwono-brązową i pozyskują owocowy aromat. Na koniec suszy się je na słońcu do momentu, aż wilgotność spadnie do 10% . Tak powstaje Rooibos czerwony.

Kupując u nas herbaty mają Państwo gwarancję, że są one świeże i skomponowane z produktów najwyższej jakości .

Skład: Rooibos, owoc goji, dziki szafran, bławatek, aromat.

owoc-gojiszafranbławatek

Kraj pochodzenia herbaty : Republika Południowej Afryki

Zalecany sposób parzenia : 1 łyzeczka herbaty na filiżankę ok 200 ml , zalewamy wodą o temperaturze 85-95 stopni Celsjusza , parzymy ok 5 minut pod przykryciem, oddzielamy fusy i gotowe. W przypadku Rooibosa dłuższy czas parzenia nie ma znaczenia, roślina nie przeparza się. Zostawiając go na dłużej będzie mocniejszy.

Polecamy : Do parzenia najlepiej nadają się zaparzacze ze stali szlachetnej i filtry papierowe Finum. Ich zastosowanie bardzo ułatwia parzenie drobno pociętego Rooibosa.

Znajdą je Państwo w dziale akcesoria.

Napisz recenzję

Sokoli Wzrok

Sokoli Wzrok

Filtry papierowe Finum - 100 szt. w opakow...
0 Ocena (s)
Filtry niemieckiej firmy Finum, doskonałej jakości.
Filtry papierowe Finum - 100 szt. w opakow...
0 Ocena (s)
Filtry niemieckiej firmy Finum, doskonałej jakość.
Zaparzacz Finum -stalowy, rozmiar M
0 Ocena (s)
Wyjątkowy produkt, ułatwiający parzenie herbaty.Bardzo praktyczny w użyciu.Siatka wytworzona ze szlachetnej...
Zaparzacz Finum -stalowy, rozmiar L
0 Ocena (s)
Wyjatkowy produkt do parzenia herbaty.Bardzo praktyczny w użyciu.Siatka wytworzona ze szlachetnej stali...
Klips do filtra papierowego
0 Ocena (s)
Klips do filtrów papierowych
Zaparzacz Finum -stalowy, rozmiar M - 2 sz...
0 Ocena (s)
Wyjątkowy produkt, ułatwiający parzenie herbaty.Bardzo praktyczny w użyciu. Siatka wytworzona ze...

Podobne produkty

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Najnowsze wpisy na blogu