Czarna herbata Kenia Milima
Daj się zaprosić na podróż do afrykańskiej plantacji, pełnej słońca i intensywnej zieleni. Właśnie tam, w Kenii uprawiana jest czarna herbata Milima.
Podczas zbiorów listki herbaty są trzy razy lekko skręcane, dzięki czemu otrzymują swój charakterystyczny kształt. Później, po fermentacji i suszeniu są starannie selekcjonowane. Dzięki temu możesz się cieszyć niezwykle intensywnymi nutami, które unoszą się nad kubeczkiem czarnej herbaty. Już pierwszy łyk pozostawia przyjemny, świeży posmak.
Parzenie czarnej herbaty
Herbatę z Kenii należy traktować delikatnie - listki premium są wypełnione aromatem, który natychmiast przenika do naparu. Dlatego pamiętaj, aby parzyć je 2-3 minuty w wodzie o temperaturze 95°C. Jeśli chcesz, herbatę możesz parzyć dwukrotnie, ale za drugim razem wydłuż nieco czas, do ok. 6 minut. Zwróć uwagę na wodę - im bardziej miękka i natleniona, tym bardziej aromatyczną herbatę przygotujesz.
Skoncentruj się
Szukasz alternatywy dla kawy? A może po prostu lubisz tę świeżość umysłu po kubku czarnej herbaty. W liściach Kenii Milima ukrywa się dużo teiny, która pobudza ciało, podobnie jak kofeina. Dodatkowo polifenole, zawarte w herbacie korzystnie wpływają na układ krwionośny, co pozwala lepiej dotlenić organizm.
Herbata premium na prezent
Wyjątkowa okazja? Świętujmy ją wyjątkową herbatą - afrykańska czarna herbata z pewnością sprawdzi się jako upominek dla domatorów, fanów klasyki i charakterystycznych, intensywnych smaków. Zamów teraz online, a paczuszkę wyślemy pod wskazany adres (może chcesz wysłać bezpośrednio do obdarowywanego? Daj znać ;)).
Szukasz czegoś jeszcze? Zerknij na szeroki wybór czarnych herbat z dodatkami. Urzekają owocami i witaminowymi darami natury.
Przechowywanie
Nikt nie chce, by herbata zwietrzała. Dlatego najlepiej przechowywać listki w suchym, szczelnie zamkniętym opakowaniu, w temperaturze poniżej 25°C. Wtedy będzie idealna.
Skład: 100% herbata czarna Kenia Milima
Kraj pochodzenia
Kenia