Zielona herbata różana
W naszym świecie herbat szczególne miejsce ma zielona herbata różana. To mocno aromatyczna kwiatowa mieszanka zielonej herbaty liściastej. Charakteryzuję się mocnym, trawiasto-owocowym smakiem.
Co ciekawe jako jedna w jednej z nielicznych herbat występuje nuta umami. Po zaparzeniu napar ma intensywne, przyjemne dla oka zabarwienie. Dodatek smakowy stanowią tutaj pączki róży. Zapach działa relaksująco.
Produkt jest również wykorzystywany w ziołolecznictwie przy przeziębieniach, w bólach gardła, niestrawności, poprawia wygląd skóry. Idealnie skomponowana, o bardzo przyjemnym zapachu i smaku róży, nadaję się na popołudnie ze znajomymi przy dobrym ciastku.
Pijąc zieloną herbatę dobrej jakości dbamy o zdrowie i przedłużamy życie. Regularne picie zielonej herbaty wpływa na redukcję tkanki tłuszczowej, redukuje zachorowalność na miażdżycę. Napar z zielonej herbaty posiada wiele cennych substancji dla zdrowia, min.: polifenole i katechiny, silne antyutleniacze a także witaminy B i C i minerały ( min.: potas, wapń, cynk).
To może być najlepszy czas na herbatę
Delektując się naparem zielonej herbaty, jej delikatnością i słomkowym naparem, gdzie dodatkiem jest róża, stanowczo możemy powiedzieć że mamy najlepszy czas na herbatę, chwilo trwaj. Wyobraź sobie ratanowy fotel na ogródku, talerzyk z pysznym kawałkiem świeżo upieczonego ciasta a do tego aromatyczna zielona herbata.
Poznawaj z nami świat herbat smakowych.
Rytuał picia zielonej herbaty
Zielona herbata i jej rytuały picia, sięgają setek jak nie tysięcy lat wstecz do zamierzchłych cywilizacji chińskich i japońskich. Legendy głoszą, że historia herbaty sięga 2737 r.p.n.e. , kiedy za panowania mitycznego cesarza Shennonga zaczęto w Chinach korzystać kulinarnie z liści herbaty, jako składnika zup i potraw duszonych.
Wraz ze zmieniającymi się dynastiami powstawały nowe sposoby upraw i wykorzystywania liści herbacianych. Zanim Europa i świat zachodni dowiedział się o istnieniu herbaty, w krajach takich jak Chiny, Japonia istniała już rozwinięta kultura spożywania zielonej herbaty.
Dopiero w okolicach 1610 roku drogą morską zaczęły docierać do Europy transporty herbaty i nastąpił rozkwit herbaciarni.
---
Skład: zielona herbata sencha, pączki róży, aromat.
KLIKNIJ NA SKŁADNIK I ZOBACZ MIESZANKI Z TYM DODATKIEM
©2022 eCzajnik.pl. WSZELKIE PRAWA ZASTRZEŻONE.
ZAKAZ KOPIOWANIA TREŚCI BEZ ZGODY WŁAŚCICIELA STRONY.