Orzeźwiająca czarna herbata Pomarańcza z Eukaliptusem, wyborna kompozycja smakowa z owocem pomarańczy
Pomarańcza z Eukalitpusem to porywająca smakiem czarna herbata cejlońska z dodatkiem dojrzałego owocu pomarańczy, eukaliptusa, skórki i kwiatów pomarańczy.
Bazą "Herbaty z Eukaliptusem" jest herbata czarna cejlońska znana z pełnego, wyrazistego smaku i aromatu o słodkiej nucie. Dla pochodzącego ze Sri Lanki produktu charakterystyczne są długie liście o ciemnym kolorze, które rzadko ulegają złamaniu, lub skruszeniu.
Daje nam gwarancje elegancko wyglądającego suszu, którym po zalaniu gorącą wodą, można poczęstować gości bez obaw o nieelegancki wygląd herbaty.
Do bazy mieszanki, dodano składniki nawiązujące przede wszystkim do pomarańczy - znaleźć tu możemy jadalne plastry pomarańczy czy też jej suszoną skórkę, którą również można spożyć. Pięknego wyglądu suszowi dodają płatki kwiatów pomarańczowych, które możemy znaleźć w składnikach; po zalaniu herbaty wodą unoszą się na jej powierzchni, stanowiąc swoistą ozdobę podanego napoju.
Ponadto herbata zawiera także eukaliptus, który, dzięki obecności w nim naturalnych garbników i olejków eterycznych poprawia samopoczucie, ułatwia zasypianie, uspakaja oraz pomoże zwalczyć nam ewentualne przeziębienie.
Herbata ta jest idealnym wyborem dla osób chcących zrelaksować się przy kubku ciepłego, soczystego naparu.
Cudownie orzeźwiająca, soczysta mieszanka o mocnej nucie owocowej z rześkością Eukaliptusa.

Pomarańcza, wdzięczny składnik czarnych herbat smakowych
W dojrzałym owocu pomarańczy znajdziemy najwięcej smaku i aromatu. Pomarańcza jest znakomitym źródłem witaminy C, poprawiając wchłanianie żelaza.
W naszym sklepie online mamy duży wybór herbat zawierających owoc pomarańczy a także składniki takie jak skórki pomarańczowe, kwiaty pomarańczy.
Aby odnaleźć ulubioną czarną herbatę wystarczy wejść w dział dodatki i wybrać składnik z którym chcielibyśmy naszą herbatę. Wyskoczą herbaty które posiadają szukany produkt. Klikając owoc pomarańczy odnajdziecie wszystkie nasze herbaty zawierające ten składnik.
My dodatkowo polecamy spróbować herbaty z pomarańczą :
Sposób zaparzania czarnej herbaty z dodatkiem pomarańczy
Czarna herbata dobrze zaparzona, lepiej smakuje. Istotne w procesie zaparzania jest temperatura wody oraz czas parzenia czarnej herbaty.
My polecamy aby woda którą zalewamy filiżankę z suszem miała około 90 stopni Celsjusza. Taka temperatura oraz czas parzenia w granicach 2-3 minut pozwoli optymalnie uzyskać najsmaczniejszy napar z czarnej herbaty. Aby czarna herbata nie była cierpka lepiej jest oddzielić fusy od naparu po określonym czasie.
---
Skład: Czarna Herbata Cejlońska, Pomarańcza, Eukaliptus, Skórka Pomarańczy, Kwiat Pomarańczy, Aromat.


KLIKNIJ NA SKŁADNIK I ZOBACZ MIESZANKI Z TYM DODATKIEM
---
Kompozycja wyprodukowana w Polsce.
Kraj pochodzenia herbaty: Sri Lanka