Zielona herbata sencha - Kombucha
Kombucha to rodzaj zielonej herbaty sencha, która jest pokryta grzybem herbacianym. Ze wzgledu na obecność prozdrowotnych bakterii ma silne właściwości odtruwajace organizm. Regularne picie naparu poprawia także stan flory jelitowej, zwieksza odporność organizmu na zakażenia.
Idealnie nadaję się do picia w sytuacji wysokiego stresu czy przygnębienia. Pozwala na odzyskanie równowagi umysłu.
W herbacie znajduje się dodatek cytryny. Dzięki temu napar jest orzeźwiajacy, nadaje się do picia zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Mieszanka o bardzo przyjemnym orzeźwiającym niczym bryza cytrusowym aromacie.
Zalety spożywania zielonej herbaty
Pijąc zieloną herbatę dobrej jakości dbamy o zdrowie i przedłużamy życie. Regularne picie zielonej herbaty wpływa na redukcję tkanki tłuszczowej, redukuje zachorowalność na miażdżycę. Napar z zielonej herbaty posiada wiele cennych substancji dla zdrowia, min.: polifenole i katechiny, silne antyutleniacze a także witaminy B i C i minerały ( min.: potas, wapń, cynk).
Mieszanka wyprodukowana
Polska
Zaparzanie zielonej herbaty
Łyżeczka herbaty na filiżankę ok 200 ml , zalewamy wodą o temperaturze 65-75 stopni Celsjusza (około 8-14 minut po zagotowaniu), zaparzać 2-3 minuty pod przykryciem, następnie odzielić liście od naparu. Zalecamy aby nie przedłużać czasu parzenia, ponieważ może to spowodować to cierpkość oraz gorzki smak herbaty.
Polecany sposób parzenia herbaty
Do parzenia najlepiej nadają się zaparzacze ze stali szlachetnej i filtry papierowe Finum dostępne w dziale akcesoria. Ich zastosowanie bardzo ułatwia parzenie herbat liściastych.
---
Skład: zielona herbata sencha, cytryna, kombucha, aromat
KLIKNIJ NA SKŁADNIK I ZOBACZ MIESZANKI Z TYM DODATKIEM
---
©2022 eCzajnik.pl. WSZELKIE PRAWA ZASTRZEŻONE.
ZAKAZ KOPIOWANIA TREŚCI BEZ ZGODY WŁAŚCICIELA STRONY