Eczajnik.pl | Imbirowo-Pomarańczowa - Wyborna czarna herbata-RARYTAS !

Imbirowo-Pomarańczowa

Czarna herbata cejlońska z dodatkiem imbiru, czerwonego pieprzu, pomarańczy i kwiatów pomarańczy.

Imbirowo-Pomarańczowa to przede wszystkim fantastyczny, intensywnie kuszący smak i mocno rozgrzewający charakter.

Mieszanka posiada głębokie nuty pomarańczy, wyrazistość imbiru i ostrość ziaren czerwonego pieprzu. 

TYLKO ŚWIEŻA HERBATA !

7,90 zł

Imbirowo-Pomarańczowa to mieszanka zrobiona  z czarnej herbaty cejlońskiej najwyższej jakości, o strukturze liścia BOP1 z dodatkiem rozgrzewającego imbiru i czerwonego pieprzu a wszystko złagodzone przez smak pomarańczy.

Herbata jest dosyć intensywna w smaku, rozgrzewająca zaś składniki herbaty działają korzystnie na organizm : imbir wzmacnia przed przeziębieniem, ułatwia trawienie, pomarańcza jest źródłem witamin, zawiera potas i kwas foliowy, zaś pieprz pobudza soki żołądkowe, wspierając trawienie a zawartość piperyny zwiększa przyswajalność składników odżywczych. Polecamy wszystkim tym, którzy lubią wyraziste, charakterne herbaty z wyczuwalną nutą owocową.

Kupując u nas herbaty mają Państwo gwarancję, że są one świeże i skomponowane z produktów najwyższej jakości .

Herbaty cejlońskie powstają na wyspie leżącej na Oceanie Indyjskim, na południowym wschodzie od wybrzeży Indii. Krzewy herbaciane w większości uprawia się na wysokości od 900 do 2200 m nad poziomem morza w południowo-zachodniej i południowej części Sri Lanki. Najlepsze cejlońskie herbaty rosną na wysokości ponad 1200 metrów, gdyż panuje tam chłodniejszy , bardziej mglisty klimat a krzewy rosną wolniej.

Skład: czarna herbata Ceylon BOP1, imbir, pieprz, pomarańcza, kwiat pomarańczy, aromat.

imbirkwiat pomarańczypomarańcz

Kraj pochodzenia herbaty : Sri Lanka

Zalecany sposób parzenia : 1 łyzeczka herbaty na filiżankę ok 200 ml , zalewamy wodą o temperaturze 95 stopni Celsjusza (około 2 minuty po zagotowaniu), parzymy 2-3 minuty pod przykryciem, oddzielamy fusy i gotowe. Ważne żeby nie przedłużać czasu parzenia, ponieważ spowoduje to cierpkość herbaty.

Polecamy : Do parzenia najlepiej nadają się zaparzacze ze stali szlachetnej i filtry papierowe Finum. Ich zastosowanie bardzo ułatwia parzenie herbat liściastych.

Znajdą je Państwo w dziale akcesoria.

Napisz recenzję

Imbirowo-Pomarańczowa

Imbirowo-Pomarańczowa

Czarna herbata cejlońska z dodatkiem imbiru, czerwonego pieprzu, pomarańczy i kwiatów pomarańczy.

Imbirowo-Pomarańczowa to przede wszystkim fantastyczny, intensywnie kuszący smak i mocno rozgrzewający charakter.

Mieszanka posiada głębokie nuty pomarańczy, wyrazistość imbiru i ostrość ziaren czerwonego pieprzu. 

TYLKO ŚWIEŻA HERBATA !

Filtry papierowe Finum - 100 szt. w opakow...
0 Ocena (s)
Filtry niemieckiej firmy Finum, doskonałej jakości.
Filtry papierowe Finum - 100 szt. w opakow...
0 Ocena (s)
Filtry niemieckiej firmy Finum, doskonałej jakość.
Zaparzacz Finum -stalowy, rozmiar M
0 Ocena (s)
Wyjątkowy produkt, ułatwiający parzenie herbaty.Bardzo praktyczny w użyciu.Siatka wytworzona ze szlachetnej...
Zaparzacz Finum -stalowy, rozmiar L
0 Ocena (s)
Wyjatkowy produkt do parzenia herbaty.Bardzo praktyczny w użyciu.Siatka wytworzona ze szlachetnej stali...
Klips do filtra papierowego
0 Ocena (s)
Klips do filtrów papierowych
Zaparzacz Finum -stalowy, rozmiar M - 2 sz...
0 Ocena (s)
Wyjątkowy produkt, ułatwiający parzenie herbaty.Bardzo praktyczny w użyciu. Siatka wytworzona ze...

Podobne produkty

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Najnowsze wpisy na blogu