POMARAŃCZA Z EUKALIPTUSEM to porywająca smakiem czarna herbata cejlońska z dodatkiem Pomarańczy, Eukaliptusa, Skórki i Kwiatów Pomarańczy.
Bazą "Herbaty z Eukaliptusem" jest herbata czarna cejlońska znana z pełnego, wyrazistego smaku i aromatu o słodkiej nucie. Dla pochodzacego ze Sri Lanki produktu charakterystyczne są długi liście o ciemnym kolorze, które rzadko ulegaja złamaniu, lub skruszeniu co daje nam gwarancje elegancko wygladajacego suszu, którym po zalaniu gorącą woda, można poczestować gości bez obaw o nieelegancki wyglad herbaty.
Do bazy mieszanki, dodano składniki nawiązujące przede wszystkim do pomarańczy - znaleźć tu możemy jadalne plastry pomarańczy czy też jej suszoną skórkę, którą również można spożyć. Pieknego wyglądu suszowi dodaja płatki kwiatów pomarańczowych, które możemy znaleźć w składnikach; po zalaniu herbaty wodą unosza się na jej powierzchni, stanowiąc swoistą ozdobę podanego napoju.
Ponadto herbata zawiera także eukaliptus, który, dzięki obecności w nim naturalnych garbników i olejków eterycznych poprawia samopoczucie, ułatwia zasypianie, uspakaja oraz pomoże zwalczyć nam ewentualne przeziębienie.
Herbata ta jest idealnym wyborem dla osób chcących zrelaksować się przy kubku ciepłego, soczystego naparu.
Cudowonie orzeźwiająca, soczysta mieszanka o mocnej nucie owocowej z rześkością Eukaliptusa.
---
Skład: Czarna Herbata Cejlońska, Pomarańcza, Eukaliptus, Skórka Pomarańczy, Kwiat Pomarańczy, Aromat.


---
Kompozycja wyprodukowana w Polsce.
Kraj pochodzenia herbaty: Sri Lanka
Zalecany sposób parzenia : 1 łyzeczka herbaty na filiżankę ok 200 ml zalać wodą o temperaturze 95 stopni Celsjusza. Zaparzać 2-3 minuty pod przykryciem, następnie odzielić liście od naparu. Zalecamy aby nie przedłużać czasu parzenia, ponieważ może to spowodować to cierpkość oraz gorzki smak herbaty.
Polecamy : Do parzenia najlepiej nadają się zaparzacze ze stali szlachetnej i filtry papierowe Finum. Ich zastosowanie bardzo ułatwia parzenie herbat liściastych.
Znajdą je Państwo w dziale akcesoria.