Poznaj dla przyjemności Szeherezadę - czarną herbatę cejlońską, hibiskus, kokos, truskawka, anyż
Szeherezada to mieszanka czarnej herbaty liściastej cejlońskiej z dodatkami smakowymi: hibiskusem, kokosem, truskawką i anyżem.
Połączenie składników sprawia, że wyróżnia się ona na tle innych herbat smakowych. Posiada również właściwości prozdrowotne.
Dzięki dodatkowi anyżu, herbata idealnie rozgrzewa organizm w zimowe i jesienne wieczory.
Hibiskus wzmacnia odporność ze względu na wysoką zawartość witaminy C.
Truskawka i kokos dbają o prawidłowy metabolizm oraz nadają słodyczy w gotowym naparze.
Szeherezada to czarna herbata która skutecznie pobudzi zmysły smaku i wprawi w doskonały nastrój. Kompozycja składników tworzy zgrabną całość i zadowolenie w trakcie codziennej degustacji. Pasuje do obiadu jak na popołudniową rozkosz i chwilę odpoczynku po pracy.
Czarna herbata jakie ma właściwości ?
Dobrej jakości czarna herbata liściasta z Cejlonu, której liście rosną na wysokości ponad 900 m.n.p.m., ma korzystny wpływ na nasze organizmy. Dzięki pobudzającym własnością teiny, czarna herbata ożywi ciało i umysł i poprawi koncentrację.
Pita jako gorzka, bez dodatku cukry wspaniale działa na bóle żołądka i niestrawność. Zawiera cenne dla organizmy składniki odżywcze. Dojrzewające wolniej na wzgórzach Sri Lanki dostarczają więcej składników odżywczych, poprawiając trawienie.
Poznaj bogactwo aromatów w naszych pozostałych herbatach cejlońskich
Ile można pić czarnej herbaty dziennie ?
Zaleca się spożywanie maksymalnie 4 porcji czarnej herbaty dziennie. Jest to ilość optymalna. Za porcję uznaję się jedno parzenie. Herbata czarna posiada pobudzające teiny więc lepiej nie przekraczać zalecanych porcji w ciągu dnia.
Czarną herbatę lepiej spożywać po posiłku, nie na pusty żołądek, no chyba że mamy problemu żołądkowe, wymioty- wtedy czarna herbata bez cukru jako lek będzie idealna.
---
Skład: czarna herbata Cejlońska, hibiskus, kokos, truskawka, anyż, aromat

KLIKNIJ NA SKŁADNIK I ZOBACZ MIESZANKI Z TYM DODATKIEM
---
Kompozycja wyprodukowana w Polsce.
Kraj pochodzenia herbaty: Sri Lanka