Blog - Eczajnik.pl

Ostatnie Blogi

Rodzaje herbat i ich własności, sposoby parzenia

Wyświetlno: 846
Herbaty czarne, zielone, białe, czerwone i oolong wywodzą się z jednej rośliny herbacianej Camellia Thea rosnącej w strefie tropikalnej i...

Czytaj więcej

ROOIBOS - herbata życia

Wyświetlno: 467
Krzew Rooibos (czerwonokrzew) rośnie na ekologicznie czystych wzgórzach regionu Cedaberg, na Przylądku Dobrej Nadziei, w Południowej Afryce. Tereny...

Czytaj więcej

Yerba Mate – jej pozytywny wpływ na organizm ludzki

Wyświetlno: 347
- Yerba mate stymuluje umysł, często stosowana dla poprawy pamięci i koncentracji, - znosi z człowieka zmęczenie psychiczne i fizyczne, - Yerba...

Czytaj więcej

Przygotuj pyszną hebratę dla siebie i znajomych

Wyświetlno: 350
Zaskocz siebie i znajomych i przygotuj pyszną herbatę Przepisy na pyszne herbaty : Zimowa – korzenna, Herbata po etiopsku, Lemoniada na ciepło

Czytaj więcej

Oznaczenia Herbaty , czyli jak rozpoznać dobrą herbatę.

Wyświetlno: 523
Kupując herbatę, często można spotkać się z symbolami literowymi przed nazwą herbaty. Jest to skrót terminów angielskich oznaczających klasyfikację...

Czytaj więcej

Parzenie czarnej herbaty

Wyświetlno: 254
Również czas parzenia herbaty oddziałuje na nasz organizm. Krótsze parzenie działa pobudzająco natomiast dłuższe ma właściwości relaksacyjne.

Czytaj więcej

Pokazuję 1 - 6 z 6 pozycji

Najnowsze wpisy na blogu